Al meer dan 100 jaar een begrip
in en rond Franeker

Afspraak?
Bel 0517-390376

Nieuws

05-09-2023   Schadeintake
Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 7:30 tot 17:30 uur.

Voor de schadeintake kunt een afspraak maken en/ of langskomen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.* 
Vergeet uw groene kaart en kentekenbewijs niet mee te nemen.

Op werkdagen zijn wij telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0517-390376.

In de weekeinden en op feestdagen zijn wij gesloten. Buiten onze openeningstijden kunt u een voicemailbericht inspreken,ons een whatsapp bericht sturen of ons mailen. Wij nemen dan, op werkdagen, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Tijdens de wintermaanden kunnen wij alleen goede schadefoto's maken met daglicht. In deze periode kunt u daarom het beste langskomen tussen 9:00-16:00 uur.

 
19-04-2023   Duurzamere lak van Glasurit
Kuperus Autoschade in Franeker stapt als eerste in Friesland over op de duurzamere lak van Glasurit
 
Bij Kuperus Autoschade doen ze al jaren hun best om het milieu zo min mogelijk te belasten en door over te stappen op het nieuwe basislaksysteem Glasurit 100 line verlaagt het autoschadeherstelbedrijf de CO2- uitstoot met kortere droogtijd en hogere dekkracht.

Het autoschadeherstelbedrijf op industrieterrein Tuinen in Franeker is de eerste in Friesland die  gebruik maakt van de autolak van Glasurit. Twee weken geleden is de mengkamer omgebouwd en sinds vorige week wordt er met de nieuwe lak gespoten.

Deze nieuwe watergedragen basislaklijn is van ongeëvenaarde kwaliteit en één van de eerste laksystemen op de markt met een VOS-waarde van minder dan 250 gram per liter. VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen. De Europese richtlijn geeft een maximale VOS-waarde van 420 gram per liter aan. Daar voldeed het bedrijf al heel lang aan, maar nu zijn ze ruimschoots voorbereid op eventuele strengere richtlijnen in de toekomst.

Door de kortere droogtijd en daardoor het lagere energieverbruik is het hele proces efficiënter en duurzamer. En dit past goed bij de maatregelen die het bedrijf al eerder heeft genomen zoals onder andere led-verlichting, duurzame afvalverwerking en een infraroodlamp om primer en lak snel en energiezuinig te laten drogen. Door al deze duurzame verbeteringen door te voeren en maatschappelijk verantwoord te handelen is Kuperus Autoschade een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. 
31-05-2022   Remklauwen spuiten
Wil je een finishing touch geven aan je auto? Laat dan je remklauwen spuiten.

De remklauwen worden niet gedemonteerd, maar de behandeling wordt zorgvuldig aan uw auto uitgevoerd.  Het spuiten van de remklauwen kan in iedere gewenste kleur en tegen een meerpijs kunnen wij ook logo's of tekst op uw remklauwen aanbrengen.

Het spuiten van de remklauwen geeft niet alleen een totaal andere look, het brengt als het ware ook een beschermlaag aan waardoor corrossie wordt beperkt en eerder tegengegaan.

Voor een optimaal resultaat hebben wij uw auto 1 tot 2 dagen nodig. 

Foto: remklauw van een Audi E-tron in Papaya Orange


 
01-03-2022   Meest unieke uitlijnapparaat ter wereld

Sinds enkele weken maken wij gebruik van het meest unieke wieluitlijnapparaat ter wereld!!

Onze wieluitlijner verschaft een snellere en meer efficiënte wieluitlijning dan elk ander apparaat op de markt. Is super snel dankzij de quickgrip wiel adaptors met een "set-up" tijd van slechts 90 seconden en dit zonder risico op velgschade.

Ook is dit het enige uitlijnsysteem ter wereld op het gebied van 3D technologie dat is uitgerust met 4 digitale camera's (één voor elk wiel)

Waarom uitlijnen? 
Uw auto uitlijnen zorgt ervoor dat uw banden minder snel slijten.
Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Ook verbetert uitlijnen het weggedrag en de veiligheid omdat uw wagen minder snel zal trekken of opzij zwenken.

Voor het uitlijnen van uw voetuig betaalt u bij ons
€ 84.99 inclusief BTW

Wilt u uw auto uit laten lijnen neem dan contact met ons op. 

01-11-2021   Aangesloten schadeherstelbedrijven
Heel veel verzekeraars doen tegenwoordig aan schadesturing. Deze schadesturing houdt in dat je als verzekeringnemer financieel voordeel bedingt indien je eventuele schades laat repareren door een schadeherstelbedrijf dat specifiek bij jouw eigen verzekeraar is aangesloten. 

Ga je naar een NIET-aangesloten hersteller, dan wordt er een hoger eigen risico in rekening gebracht en draag jijzelf dus méér bij in de herstelkosten.

Wij zetten de voordelen, voor het herstellen van de schade door een aangesloten herstelbedrijf, nog even voor je op een rijtje:
 
 • Het standaard eigen risico komt, afhankelijk van je polis, veelal te vervallen of er is een korting op het eigen risico van toepassing
 • Je kunt gebruik maken van vervangend vervoer gedurende de reparatieduur (niet bij ruitschade).
 • Het schadeherstel voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen van de fabrikant;
 • Ieder aangesloten bedrijf werkt met gekwalificeerde medewerkers;
 • Er worden onderdelen gebruikt die origineel zijn of van dezelfde kwaliteit;
 • Je auto wordt schoongemaakt na herstel van de schade;
 • De verzekeraar betaald het schadebedrag rechtstreeks aan het herstelbedrijf. Je hoeft niets voor te schieten;
 • Er geldt 4 jaar garantie op de uitgevoerde herstelwerkzaamheden.

   
26-07-2021   Dirk Nieuwenhuis gaat met pensioen
Het is aftellen geblazen voor Dirk Nieuwenhuis. 
Na een dienstverband van 51 jaar is vrijdag 30 juli aanstaande zijn laatste werkdag bij Kuperus Autoschade B.V. en kan hij gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

In 1970 is Dirk in dienst getreden bij Autospuitinrichting Fa. D. Kuperus & zonen en is er nooit meer weggegaan. Hier leerde hij als 15-jarig jongetje de kneepjes van het vak van de broers Pieter en Iede Kuperus. In 1974 werd het bedrijf, na het overlijden van Pieter, overgenomen door zijn broer Iede en zoons Dicky en Tonny.  In 1979 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie. In al die jaren heeft Dirk zich weten op te werken naar oppervlakte technicus.

 
13-10-2020   Officieel Erkend Duurzaam
Kuperus Autoschade B.V. is sinds 13 oktober 2020 een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat zij in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het schadeherstelbedrijf? Op die vraag hebben ze bij Kuperus Autoschade B.V. een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd."

Ook als werkgever heeft Kuperus Autoschade B.V. zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf nemen zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van o.a. de Franeker Zwemclub ( F.Z.C.'54) , Sportclub Franeker, Fierljepferiening Winsum en VV Tzummarum.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). 

 
04-02-2020   Enkele weetjes
WIST U DAT……….
 • Ons bedrijf al bestaat sinds eind 1800
 • We in Sexbierum zijn begonnen
 • Sinds 1920 in Franeker zijn gevestigd
 • Dat we op het Noord zijn begonnen (nu de ingang van de Koornbeurs)
 • Dat de derde en vierde generatie Kuperus nu aan het roer staan
 • Dat Dicky Kuperus (derde generatie) al jaren gepensioneerd is, maar nog fulltime aan het werk is
 • Dat we begin jaren zeventig zijn verhuisd naar industrieterrein Tuinen
 • Dat we eerst een aantal jaren met het bedrijf verderop in de straat, aan het kanaal, hebben gezeten
 • Dat we sinds 1979 op het huidige adres gevestigd zijn
 • Dat Dirk Nieuwenhuis in 2020 al 50 jaar bij ons werkt
 • Dat 3 generaties Wieringa bij ons werken/ hebben gewerkt
 • Dat wij een leerbedrijf zijn en al veel jongens hebben opgeleid die nu voor zichzelf een schadebedrijf zijn begonnen
 • Dat wij een echt familiebedrijf zijn!

   
19-08-2019   Gecertificeerd Eco Balance partner
Sinds 1 Augustus 2019 zijn wij een gecertificeerd Glasurit Eco Balance Partner.
Dit houdt in dat wij, door gebruik te maken van de duurzame productlijn van Glasurit, meewerken aan het besparen van fossiele grondstoffen en het verminderen van CO2 uitstoot.

De productlijn omvat zes producten, waaronder een UV-grondvuller, plamuur, verharder, blanke lak en additieven, die met name worden gebruikt voor het herstellen van cosmetische en kleine schades. Dit betekent dat wij de meest voorkomende soorten schade zeer efficiënt, kwalitatief hoogwaardig en op een milieuvriendelijke manier kunnen herstellen.


 
01-04-2019   Glasgarant
Per 01-04-2019 zijn wij weer Glasgarant hersteller

Heeft u een ster in uw autoruit? In dat geval adviseren wij u deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Hiermee kunt u voorkomen dat de ster gaat barsten. Met speciale hars repareren wij de steenslag voordat het een scheur wordt.

Is de ruit onherstelbaar beschadigd? Dan zorgen wij voor vervanging. Snel vakkundig en zonder zorgen.

De voordelen voor u als verzekerde:
 • Een lager of geen eigen risico
 • Directe financiële afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij

 


Nieuws

05-09-2023   Schadeintake
Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 7:30 tot 17:30 uur.

Voor de schadeintake kunt een afspraak maken en/ of langskomen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur.* 
Vergeet uw groene kaart en kentekenbewijs niet mee te nemen.

Op werkdagen zijn wij telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0517-390376.

In de weekeinden en op feestdagen zijn wij gesloten. Buiten onze openeningstijden kunt u een voicemailbericht inspreken,ons een whatsapp bericht sturen of ons mailen. Wij nemen dan, op werkdagen, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Tijdens de wintermaanden kunnen wij alleen goede schadefoto's maken met daglicht. In deze periode kunt u daarom het beste langskomen tussen 9:00-16:00 uur.

 
19-04-2023   Duurzamere lak van Glasurit
Kuperus Autoschade in Franeker stapt als eerste in Friesland over op de duurzamere lak van Glasurit
 
Bij Kuperus Autoschade doen ze al jaren hun best om het milieu zo min mogelijk te belasten en door over te stappen op het nieuwe basislaksysteem Glasurit 100 line verlaagt het autoschadeherstelbedrijf de CO2- uitstoot met kortere droogtijd en hogere dekkracht.

Het autoschadeherstelbedrijf op industrieterrein Tuinen in Franeker is de eerste in Friesland die  gebruik maakt van de autolak van Glasurit. Twee weken geleden is de mengkamer omgebouwd en sinds vorige week wordt er met de nieuwe lak gespoten.

Deze nieuwe watergedragen basislaklijn is van ongeëvenaarde kwaliteit en één van de eerste laksystemen op de markt met een VOS-waarde van minder dan 250 gram per liter. VOS staat voor Vluchtige Organische Stoffen. De Europese richtlijn geeft een maximale VOS-waarde van 420 gram per liter aan. Daar voldeed het bedrijf al heel lang aan, maar nu zijn ze ruimschoots voorbereid op eventuele strengere richtlijnen in de toekomst.

Door de kortere droogtijd en daardoor het lagere energieverbruik is het hele proces efficiënter en duurzamer. En dit past goed bij de maatregelen die het bedrijf al eerder heeft genomen zoals onder andere led-verlichting, duurzame afvalverwerking en een infraroodlamp om primer en lak snel en energiezuinig te laten drogen. Door al deze duurzame verbeteringen door te voeren en maatschappelijk verantwoord te handelen is Kuperus Autoschade een officieel Erkend Duurzaam schadeherstelbedrijf. 

Waarom kiezen voor Kuperus Autoschade B.V.?

Méér dan 100 jaar optimale kwaliteit en vakmanschap
Gecertificeerd Focwa totaal schadeherstelbedrijf
Deskundig advies
Uitstekende service
Snelle afwikkeling met uw verzekeraar
Modern, flexibel en dynamisch
Voldoet aan de strengste milieu-eisen
Door verzekeringsmaatschappijen geselecteerd schadeherstelbedrijf

Kom langs of maak een afspraak!

Adres : Tuinen 47, 8801 VX Franeker
Telefoon : 0517-390376
E-mail: : info@kuperusautoschade.nl
KvK nr. : 010113042
IBAN : NL56 INGB 0665 7120 49
BTW nr. : 8126.39.418

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag Van maandag t/m vrijdag zijn wij geopend van
7:30  tot 17:30 uur.

In de weekeinden en op feestdagen zijn wij gesloten.

Op werkdagen zijn wij tijdens onze openingstijden telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0517390376.

Buiten onze openingstijden kunt u een voicemailbericht achterlaten, ons een whatsapp bericht sturen of ons mailen via info@kuperusautoschade.nl.
Wij nemen dan, op werkdagen, zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 
  Vergeet uw groene kaart en kentekenbewijs niet mee te nemen voor de schadeintake*
* Tijdens de wintermaanden kunnen wij alleen goede schadefoto's maken met daglicht. In deze periode kunt u daarom het beste langskomen tussen 9:00 en 16:00 uur.